het Hanzehuys

Zalen

Zalen verhuur:

Het Hanzehuys beschikt over een professionele keuken, een klein café restaurant, een sportzaal en vergaderruimten. Het Hanzehuys wordt bestuurd door de Stichting Cultuur, Sport & Ontspanning van Maasbommel, terwijl het gebouw in eigendom is van de gemeente West Maas en Waal. De samenwerking tussen Stichting en Gemeente zal worden vastgelegd in een Samenwerkingsovereenkomst.

de Huyskamer

de Bommelzaal

Kleedkamer 1144 en 1312

Zalen Maas en Waal

Zaal de Bennemaker

In het begin van de vorige eeuw heerste er grote armoede in grote delen van het Land van Maas en Waal, zo ook in Maasbommel. In de zomerdag ging het nog wel maar tijdens de winters was het voor de veelal grote gezinnen flink sabbelen. De toenmalige pastoor J.M. Terwindt, die tevens lid was van het Armenbestuur, introduceerde de in het Brabantse land al bekend zijnde fabricage van tenen manden. Langs de Maas en in de natte komgronden tussen de Maas en de Waal was voldoende rijshout voorhanden. De “bennemakerij” was geboren. Menig aasbommelaar is er destijds door aan de kost gekomen.
Foto uit begin jaren vijftig van de 20e eeuw staand v.l.n.r: Wout van Eldijk, Wim van Eldijk, Ardje van Dijk (Megen), Gert van Eldijk. voor v.l.n.r: Cor Gremmen, Han Gremmen, Hent Seelen, Janus Seelen, Coen van Eldijk, Johan van Eldijk, Has Kuipers en Gerrit v Dijk.